Am scris și încă voi mai scrie

În ultimii doi ani de zile mi-am dedicat o foarte mare parte din timp creației literare, pe care iată, astăzi, o pot aduce înaintea publicului larg. Din pasiune s-a născut dorința, iar din dorință a luat naștere fapta. Nu consider că a fost greu, însă nici ușor nu a fost, dar rodul muncii mele îl văd acum copt și numai bun de gustat. Grădina este încă plină - să continui a vorbi metaforic - însă timpul va hotărî când va fi din nou vremea pentru cules. Până atunci, vă invit să cunoașteți conținutul acestor lucrări, care pot fi achiziționate de la Galeria de Artă Iosif Tellman din Lupeni sau de la mine personal, la adresa de e-mail universalis.info@yahoo.ro.
Bogdan Adrian Gîscă

sâmbătă, 14 iunie 2014

50 de minuni ale lumii, create de natură

Peștera Cristalelor (5)


Locația: MEXIC

Cueva de los Cristales (sau Peștera Cristalelor) este o peșteră situată undeva la 300 de metri sub pământ, în regiunea Naica, din Mexic. Această minune a naturii a fost descoperită în anul 2000, iar în 2010 a trecut în patrimoniul cultural UNESCO. Cristalele gigantice prezente aici s-au format în timp de sute de mii de ani, iar multe dintre ele măsoară până la 11 metri lungime. Această curiozitate unică a naturii este cercetată cu dificultate, deoarece geologii nu pot rămâne în peșteră mai mult de 10 minute, fapt ce se datorează condițiilor de aici, unde temperatura crește până la 58 de grade Celsius, iar umiditatea atinge cote de 90 până la 99 %.

Momentan peștera este considerată unicat pe Terra, dar cercetătorii care se ocupă cu studiul ei speră să mai descopere și altele asemănătoare, deoarece zona este una care, cel puțin în ipoteză, poate adăposti alte câteva. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu