Am scris și încă voi mai scrie

În ultimii doi ani de zile mi-am dedicat o foarte mare parte din timp creației literare, pe care iată, astăzi, o pot aduce înaintea publicului larg. Din pasiune s-a născut dorința, iar din dorință a luat naștere fapta. Nu consider că a fost greu, însă nici ușor nu a fost, dar rodul muncii mele îl văd acum copt și numai bun de gustat. Grădina este încă plină - să continui a vorbi metaforic - însă timpul va hotărî când va fi din nou vremea pentru cules. Până atunci, vă invit să cunoașteți conținutul acestor lucrări, care pot fi achiziționate de la Galeria de Artă Iosif Tellman din Lupeni sau de la mine personal, la adresa de e-mail universalis.info@yahoo.ro.
Bogdan Adrian Gîscă

duminică, 15 iunie 2014

50 de minuni ale lumii, create de natură

Valurile Strălucitoare (6)


Locația: MALDIVE

Un spectacol cu adevărat mirific îl oferă valurile Oceanului, atunci când ating plajele din Maldive. Acest fenomen natural poartă numele de valuri strălucitoare și se datorează, potrivit cercetărilor științifice, fitoplanctonului bioluminescent denumit Lingulodinium polyedrum. Aceste microorganisme aflate în apă strălucesc atunci când sunt agitate de valurile puternice sau de orice alt aspect care poate deranja apa oceanului.

Când aceste valuri lovesc plajele de nisip ale insulei, lumina produsă de fitoplancton dă impresia unui cer plin cu milioane de stele, iar cei care au ocazia să vadă cu proprii lor ochi acest fenomen, rămân de-a dreptul fascinați. Interesant este faptul că, în timpul fluxului, plaja se umple cu astfel de microorganisme bioluminescente, iar pașii celor care merg pe nisip rămân imprimați și strălucesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu