Am scris și încă voi mai scrie

În ultimii doi ani de zile mi-am dedicat o foarte mare parte din timp creației literare, pe care iată, astăzi, o pot aduce înaintea publicului larg. Din pasiune s-a născut dorința, iar din dorință a luat naștere fapta. Nu consider că a fost greu, însă nici ușor nu a fost, dar rodul muncii mele îl văd acum copt și numai bun de gustat. Grădina este încă plină - să continui a vorbi metaforic - însă timpul va hotărî când va fi din nou vremea pentru cules. Până atunci, vă invit să cunoașteți conținutul acestor lucrări, care pot fi achiziționate de la Galeria de Artă Iosif Tellman din Lupeni sau de la mine personal, la adresa de e-mail universalis.info@yahoo.ro.
Bogdan Adrian Gîscă

luni, 16 iunie 2014

50 de minuni ale lumii, create de natură

Oglinda de Sare (7)


Locația: BOLIVIA

Cea mai mare câmpie de sare a lumii se găsește în Bolivia, undeva la 3.665 m altitudine și poartă numele de Salar de Uyuni, având o suprafață de 10.000 km pătrați. Acest deșert de sare a devenit de ceva vreme o importantă destinație turistică. Sarea de aici pare să fie atât de perfectă în linie dreaptă, încât oglindește în ea cerul. Pare imposibil să distingi unde se termină cerul și unde începe pământul la orizont.
Câmpia de sare este considerat ca fiind cel mai neted loc de pe pământ, fiind folosită de cercetători și oamenii de știință pentru calibrarea sateliților spațiali. Măsurătorile efectuate cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație au evidențiat faptul că această zonă nu este perfect netedă, ci din loc în loc sunt prezente câteva denivelări care măsoară însă doar câțiva milimetrii.

În timpul sezonului ploios, întinderea de sare capătă efectul de oglindă, dând naștere unei priveliști cu adevărat minunate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu